Evinizin Şık Görünüşü Taksim Perdenizle Belli Olsun

 

Kullanımı genel olarak her evde bulunan perdeler kişilerin evlerini nasıl dizayn ettiklerine ve isteklerine göre değişmektedir. Perdeler insanların gizliliğini de sağlarken, sıcak zamanlarda korunmalarını da beraberinde getirmektedir. Her an gelişen teknoloji perdelerin değişimine de tanıklık edip insanlara yeni fikirler sunmuştur. Perde genelde içerisinin dışarıdan görünmemesi prensibine göre tasarlanırken şıklıkta beraberinde Taksim perdeler ile gelmiştir. Bu tür perdeler tek bir yapıda olup kaydırılarak hareket ettirilmektedir.

Taksim perde genel özellikleri

                Kumaşı % 100 polyesterden üretilmiş olup, Taksim kısmı % 30 oranında ışığın geçmesine izin verirken tül kısmı % 99 ışık geçirgenliğine izin vermektedir. Su ve akrilik geçirmezliği sağlanması yanında nemli bölgelerde de rahatlıkla kullanılabilir çünkü nem tutmama özelliğini bulundurmaktadır.  Çalışma mekanizması da alüminyum kasadan meydana gelirken sistem sağ ve sol tarafta bulunan mekanizmaya bağlı metal ya da plastik zincirlerin perdeyi istedikleri pozisyona getirebilmek için kullanılmaktadır. Bu tip Taksim perdeler çift mekanizmalı olsa da tek mekanizmalı Taksim perdeler de mevcuttur. Ön kısımda tül Taksim güneşlik için, Taksim perde de güneşten korunmak için kullanılır. Çift mekanizmalı bu model, tül ve güneşlik olarak iki şekilde de kullanımına izin veren Taksim perde modellerine göre daha çok göze hitap edip modelleri bulunmaktadır. Bunların dışında kullanımla belirli aralıklarla temizlenmesi gereken bu perdeler diğerlerine göre daha rahat bir şekilde ıslak bez ile iki tarafı da silinmesi yeterli olacaktır.

Taksim perde çeşitleri

                Daha çok göze hitap eden ve çok amaçlı kullanılan tül ile birlikte olan Taksim perdeler, yanmayan üründen yapılan modeli, baskılı, desenli, ekonomik, karartma modeli daha çok ofis ve şirketlerde bulunur ve ışık geçirgenliği az olup odayı karartma da yardımcı olmaktadır ve bunların rengi daha çok koyu renkler olur, simli ve çocuklar için uygun modelleri tasarlanmıştır. Bazı markaların satışlarında ise desenli ve baskılılar olması yanında tarihi yerlerin resimleri ile ya da istediğiniz fotoğrafın deseni olacak şekilde de Taksim perdenizi düzenlemektedirler.

Ücretleri hakkında

                İnsanlar evinin şıklığını sağlamak için aldıkları bu tip perdeler ile Taksim perde tipleri benzer özellikleri olsa da farklı kişilere hitap etmektedir. Ancak ücretlendirme konusunda oldukça benzerlik sağlanırken Taksim perde fiyatları metre kare cinsinden fiyatlandırılırken, farklı modelleri de göz önüne alarak metre kare fiyatı değişirken işlemesi fazla olması ile de fiyatlar artış gösterecektir.

Yorumlar