Evin Tamamlayıcıları; Şişli Perdeler

 

     Perdeler ev dekorasyonunda önemli bir yere sahiptir. Bir evde eşyalar ne kadar tam olursa olsun o evde perde olmadığı zaman ev bir bütün olarak gözükmek. Eşyalara ve dekorasyona uyan perde kullanmak evi çok daha güzel gösterebileceği gibi aksine eşyalarla alakasız perdeler kullanmak evi bir o kadar kalabalık gösterecektir. Bu nedenle dekorasyon seçiminde perdelerin de önemi büyüktür.

      Dekorasyonda kullanılabilecek birçok perde çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı; Şişli  perde, şişli perde, stor perde gibi perde çeşitleridir. Evin tarzına ve dokusuna göre perde çeşitleri seçilmelidir. Örneğin çok modern döşenmiş bir eve taşları ve dantel detayı fazla perdeler kullanmak evin modern havasını alıp götürecektir. O tarz evlere düz ve yere kadar olan sade perdeler kullanmak evi daha da modern bir hale getirecektir.

      Şişli  perdeler, evin hem stor hem de perde ihtiyacını aynı anda karşılayan ürünlerdir. Şişli perde mekanizmalı bir perdedir. Kalın çizgiler halindedir ve çizginin birisi kalın perdeyken diğer çizgi tül şeklindedir. Tül perdeler arka arkaya geldiğinde tül olan yerlerden güneş ışığı sızar ve sanki tül açıkmış havası verir. Kalın olan perdeler arka arkaya getirildiğinde ise perde tamamen kapalı görünür ve eve hiç güneş ışığı sızmaz.

     Şişli perdeler ilk çıktıkları zaman birkaç modele sahipken şu anda çizgi film karakterlerinden tutun şehir siluetlerine kadar birçok desen Şişli perdelerin üzerine işlenmiştir. Perde modası geliştikçe Şişli perde kendine birçok farklı desen katmıştır. Bu da Şişli perdelerin daha çok kullanılmasına neden olmuştur. Aynı zamanda Şişli perdelerin yıkanması da bir hayli kolaydır. Balkon ya da banyoya asarak su ve sabunla köpürte köpürte yıkanmaktadır. Yıkayacak yeriniz yoksa bile dışarıda bu işi yapan birçok insan bulunmaktadır.

 Şişli perdeler ilk çıktıklarında bir hayli pahalıyken günümüzde Şişli perde fiyatları çok daha makul bir hale gelmiştir. Aynı zamanda kumaştan kumaşa değişen özellik Şişli perde fiyatı üzerinde bir hayli etkili olmuştur. Kısacası Şişli perde kullanmak isteyen her kullanıcıya uygun Şişli perdeler bulunmaktadır.

 Şişli perdeler, daha çok ofis gibi ortamlarda kullanılan perdelerdir. Bunun sebebi ise Şişli perde, diğer perdelere oranla daha sade ve daha gösterişsiz olmasıdır. Gösterişi sevmeyen insanlar daha şişli perde tarzı perdeleri evlerinde kullanmak istemezler çünkü şişli perde girdiği yerleri bir ofis havasına sokar. Bu da hoş bir görüntü vermez. Bu nedenle şişli perdeler daha çok ofis ve çalışma yerlerinde kullanılırlar.

Yorumlar